Skip to main content

Vita-Lea For Children Vitamin Untuk Kanak-Kanak

Saya sangat teruja bila Shaklee memperkenalkan new and improved Vita Lea for children pada bulan Januari 2015. Selama ni saya hanya mampu tengok dalam gambar dek kerana multivitamin tersebut sedang ditambahbaik kandungannya. Jadi saya takkan sia-sia kan peluang tersebut untuk membelinya nanti.

Okay bercakap tentang multivitamin kanak-kanak, berapa ramai kanak-kanak diluar sana yang memakan makanan seimbang? Rata-rata seawal 1 tahun mereka didedahkan dengan makanan yang tidak sihat seperti junk food. Si kecil saya sendiri memang suka makan coklat dan gula-gula. Malah jajan pun dorang pantang tengok. Nampak je jajan di pasaraya bukan main minta! Adakah anda rasa nutrien dalam badan mereka mencukupi?

Nak tak nak sebagai ibu, saya kena juga elakkan mereka dari memakan makanan sebegini. Bukan apa kalau dah makan junk food, nanti mereka refused untuk makan nasi pula. Jadi gejala camni tidak patut dipandang ringan kerana kalau anda semua tau makanan yang diproses itu sendiri mempunyai bahan-bahan yang tidak baik untuk kesihatan.

Bak kata pepatah saya sendiri [pepatah ke? Eh eh eh!] apabila melihat Afif memakan jajan, “ Makan jajan macam makan nasi ”. Pasti anda semua tak nak melihat anda seperti itu kan? So do i! Tak nak sembang kosong je, meh saya memperkenalkan suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. Vita-Lea® for Children Chewable dirumus khas bagi memenuhi keperluan 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh anak-anak anda.




√ Sumber kalsium pembina tulang baik untuk kesihatan.

√ Bekalan harian untuk vitamin B dipenuhi dengan kebaikan tulen.

√ Vita-Lea® for Children Chewable adalah multivitamin kunyah disahkan halal untuk kanak-kanak.

√ Dipenuhi dengan 19 nutrien penting dan menyediakan 100% nilai harian vitamin C.

√ Vita-Lea® for Children Chewable kini mempunyai lebih vitamin D – 600 IU setiap hidangan, yang 150% nilai harian serta memiliki kalsium, magnesium, dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat.


√ Dengan perisa yang enak, Vita-Lea® for Children Chewable adalah pasti menyeronokkan.

Amalkan pemakanan yang seimbang,



Dan jauhi anak anda dari makanan yang tidak sihat.



Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…