Tuesday, June 2, 2015

Shaklee National Conference 2014/2015 : Part 1

Assalamualaikum,

Demam Shaklee National Conference 2014/2015 datang lagi. Tahun ini Shaklee National Conference akan diadakan pada 5-7 Jun 2015 bertempat di MINES International Exhibition & Convention Centre, Seri Kembangan. 

Apa itu Shaklee National Conference?



Gambar Hiasan Shaklee National Conference 2013/2014 tahun lepas

Shaklee National Conference adalah hari penganugerahan untuk para SID shaklee yang berjaya meraih berbagai anugerah hasil dari usaha mereka sendiri. Biasanya anugerah ini akan diadakan setahun sekali. Semua SID shaklee berpeluang untuk menerima awards, tempoh masa untuk mereka melayakkan menerima awards adalah bermula dari bulan Mac 2014 hinggalah Februari 2015. 

Mereka yang layak bukan sahaja menerima trofi bahkan cash reward. Jumlahnya bergantung ada yang RM2500 dan ada yang RM50,000.00. Haa hamikk kauu! Banyak ke tak? dah boleh beli kereta nasional sebijik cash lagi atau boleh buat downpayment nak beli rumah.

Saya dah mula membayangkan diri saya bila berada di tempat mereka, mesti seronok! Mereka yang layak menerima awards akan diberikan luggage serta t-shirt dan penginapan di hotel bertaraf lima bintang! Wooww! Dah lah dapat awards, siap dapat tidur kat hotel dan ada makan lagi. 

Seronok ke tak seronok?

Kali ni saya cuma berpeluang untuk mengambil aura mereka-mereka yang berjaya. Nak serap aura orang berjaya ni kena rasa sendiri dan alami pengalaman tu depan mata. Alhamdulillah saya dan pun membeli dua tiket untuk menyaksikan sendiri acara gilang-gemilang itu nanti. Tahun lepas tak berpeluang sebab ada kelas, tapi saya sempat beli tiket untuk dapatkan goodies bag. Jangan tak tau, siapa yang hadir akan diberikan goodies bag shaklee. Dalam goodies bag pulak ada berisi produk shaklee serta baucer shaklee bernilai RM50. 

Ishh kita pulak yang tak sabar nak pergi, kali ni pergi tanpa menerima apa-apa awards. Tahun depan mana tau pergi dengan menerima awards pulak. Insyallah.


Okay sampai sini dulu, saya akan ceritakan pengalaman semasa berada di Shaklee National Conference 2014/2015 pada hujung minggu nanti.

Debaran terasa, gemuruh jiwa. Semangat membara!