Skip to main content

Shaklee National Conference 2014/2015 : Part 1

Assalamualaikum,

Demam Shaklee National Conference 2014/2015 datang lagi. Tahun ini Shaklee National Conference akan diadakan pada 5-7 Jun 2015 bertempat di MINES International Exhibition & Convention Centre, Seri Kembangan. 

Apa itu Shaklee National Conference?



Gambar Hiasan Shaklee National Conference 2013/2014 tahun lepas

Shaklee National Conference adalah hari penganugerahan untuk para SID shaklee yang berjaya meraih berbagai anugerah hasil dari usaha mereka sendiri. Biasanya anugerah ini akan diadakan setahun sekali. Semua SID shaklee berpeluang untuk menerima awards, tempoh masa untuk mereka melayakkan menerima awards adalah bermula dari bulan Mac 2014 hinggalah Februari 2015. 

Mereka yang layak bukan sahaja menerima trofi bahkan cash reward. Jumlahnya bergantung ada yang RM2500 dan ada yang RM50,000.00. Haa hamikk kauu! Banyak ke tak? dah boleh beli kereta nasional sebijik cash lagi atau boleh buat downpayment nak beli rumah.

Saya dah mula membayangkan diri saya bila berada di tempat mereka, mesti seronok! Mereka yang layak menerima awards akan diberikan luggage serta t-shirt dan penginapan di hotel bertaraf lima bintang! Wooww! Dah lah dapat awards, siap dapat tidur kat hotel dan ada makan lagi. 

Seronok ke tak seronok?

Kali ni saya cuma berpeluang untuk mengambil aura mereka-mereka yang berjaya. Nak serap aura orang berjaya ni kena rasa sendiri dan alami pengalaman tu depan mata. Alhamdulillah saya dan pun membeli dua tiket untuk menyaksikan sendiri acara gilang-gemilang itu nanti. Tahun lepas tak berpeluang sebab ada kelas, tapi saya sempat beli tiket untuk dapatkan goodies bag. Jangan tak tau, siapa yang hadir akan diberikan goodies bag shaklee. Dalam goodies bag pulak ada berisi produk shaklee serta baucer shaklee bernilai RM50. 

Ishh kita pulak yang tak sabar nak pergi, kali ni pergi tanpa menerima apa-apa awards. Tahun depan mana tau pergi dengan menerima awards pulak. Insyallah.


Okay sampai sini dulu, saya akan ceritakan pengalaman semasa berada di Shaklee National Conference 2014/2015 pada hujung minggu nanti.

Debaran terasa, gemuruh jiwa. Semangat membara!


Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…