Skip to main content

Kisah Percintaan Kiera dan Vitamin Shaklee


Mengimbas kembali kenangan sewaktu bercinta dulu eceeehh~!
Al-kisah pada tahun 2013 saya dipertemukan dengan Master Siti Al'Izzah ketika membaca blog beliau.
Pada waktu itu saya sedang mengalami masalah susu merudum. Mungkin kerana kekangan masa dan kesibukan kerja serta stress menimpa, susu berkurangan.
Saya setkan pertemuan dengan beliau di kedai kek terkemuka di shah alam. Persepsi pertama saya, wahh ramainya anak dia kecik-kecik lagi. Kagum melihat beliau dengan anak kecik dan berbisnes lagi. Keduanya, manis orangnya macam dalam citer cinta semanis honey 😍
Setelah mendapatkan konsultasi percuma dari beliau. Hikk percuma tau u olls sebab i beli set menyusu premium terus 😁. Tumpang iklan jap, okehh sambung balik.
Dalam hati terus terdetik untuk kenal beliau dari dekat. Masa saya beli vitamin dulu saya tak terus sign up jadi ahli tau. Saya cuba makan dulu, kesannya badan terus bertenaga, kurang stress dan alhamdulillah susu pun okay. Tapi yang ketara badan saya tak letih. Itu yang membuatkan saya jatuh cinta dengan shaklee. Lepas jatuh cinta apa lagi jadi member shaklee terusssss~
Terbebel panjang plak. So secara ringkasnya itulah shaklee effect yang saya dapat dan kenapa saya boleh bercinta dengan shaklee sampai hari ini.
Banyak lagi kelebihan uoollss kalau nak cite lelebar kat sini tak habis. Nak tau lebih lanjut boleh pm tepi akak 😊

Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

Gadjet Impian Untuk Bisnes Shaklee Saya

Huawei P9 Plus atau Iphone 7 Plus? 
Mana satu nak pilih? Sebab dua-dua best!
Rasa nak dua-dua bole? Hahaha [gelak tamak]
Saya memana pun okeh sebenarnya. Sebab skrg kalau nak taip entry blog ke nak edit gambar ke semua guna smartphone. Jarang dah guna laptop. 
Cuma baru ni adik bongsu saya ada bagitau pasal iphone7 sambil tunjuk review dari youtube. Yang sangat menarik minat saya adalah kualiti rakaman video. Haihhh bila tengok rasa wowww! Cantik giler gambar dia.
Memandangkan saya ada terfikir untuk hasilkan video sendiri makanya saya perlukan phone yang bole hasilkan gambar yang cantik supaya wajah saya nampak lawa tanpa cela. Haa gitteew! 
Tapi tak nak lawa di gambo je kalau bole nak lawa bebetul. Kebetulan pulak bulan ni promo Collagen Powder haa akak dah rembat 2 kotak tau siap Vivix dan Vit C skali. Bila kulit i flawless sila jangan jeles, buat rugi ja. Why not u pun beli then kita lawa sesama. Lebih afdal gitteww.
So berbalik pada smartphone tadi mana satu pilihan hati?
Rasa nak beli I…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…