Skip to main content

Kisah Percintaan Kiera dan Vitamin Shaklee


Mengimbas kembali kenangan sewaktu bercinta dulu eceeehh~!
Al-kisah pada tahun 2013 saya dipertemukan dengan Master Siti Al'Izzah ketika membaca blog beliau.
Pada waktu itu saya sedang mengalami masalah susu merudum. Mungkin kerana kekangan masa dan kesibukan kerja serta stress menimpa, susu berkurangan.
Saya setkan pertemuan dengan beliau di kedai kek terkemuka di shah alam. Persepsi pertama saya, wahh ramainya anak dia kecik-kecik lagi. Kagum melihat beliau dengan anak kecik dan berbisnes lagi. Keduanya, manis orangnya macam dalam citer cinta semanis honey 😍
Setelah mendapatkan konsultasi percuma dari beliau. Hikk percuma tau u olls sebab i beli set menyusu premium terus 😁. Tumpang iklan jap, okehh sambung balik.
Dalam hati terus terdetik untuk kenal beliau dari dekat. Masa saya beli vitamin dulu saya tak terus sign up jadi ahli tau. Saya cuba makan dulu, kesannya badan terus bertenaga, kurang stress dan alhamdulillah susu pun okay. Tapi yang ketara badan saya tak letih. Itu yang membuatkan saya jatuh cinta dengan shaklee. Lepas jatuh cinta apa lagi jadi member shaklee terusssss~
Terbebel panjang plak. So secara ringkasnya itulah shaklee effect yang saya dapat dan kenapa saya boleh bercinta dengan shaklee sampai hari ini.
Banyak lagi kelebihan uoollss kalau nak cite lelebar kat sini tak habis. Nak tau lebih lanjut boleh pm tepi akak 😊

Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…