Skip to main content

Pengakuan Jujur Bagaimana Saya Terjebak Dalam Shaklee

Sy nk cite camne sy bole terjebak dalam Shaklee. Rasanya sy x penah nk cite full pasal ni. Awalnya sy kenal shaklee lepas bersalin afif tahun 2011.

Time tu saja gatal-gatal amik utk tambah susu.  yg introduce kat sy, dan dia jugak la yg tlg orderkan. Mmg mujarab la 1st time amik dah mula nyut-nyut tandanya susu dah penuh so try pam dpt la 5oz. Tp sy mkn kejap je sbb mak bantah mkn shaklee katanya tak bagus. Produk ntah apa-apa. Kita bila dgr mak ckp camtu akur je la.

Tahun 2012 sy lahirkan nisa. Nisa bby prem, mmg kna penjagaan yg teliti. Bila tgk poster kat hospital kata 'susu ibu terbaik utk bayi anda'. Sy trus cuba menyusukan nisa. Alhamdulillah smpi dia 9 bulan dpt merasa susu bdn. Time ni la sy try amik shaklee semula.

Sblm consume shaklee, sy mkn ubt doc domperidone utk tmbh susu. Mmg la berkesan tp sy slalu sakit kepala. Maybe kesan sampingan dr ubt tu. So sy bc dlm KIM mengenai pcos dan penyusuan ibu melalui blog upline trus sy pm beliau.

So bila baca ni korang perasan tak yg sy lgsung x mention shaklee ni MLM? Sbb sy sndri pun x tau pd mulanya. Yg sy tau shaklee ni vitamin.

Smpi la satu tahap sy join ahli baru la sy sedar shaklee ni juga MLM. Mula-mula sy ingt shaklee ni sama je dgn MLM lain. Rupanya tak langsung, shaklee lain dr yg lain. Yg sy perasan shaklee lebih kekeluargaan which is good la utk mak-mak yg nak bisnes. Mak yg kendong anak boleh buat sales 4-5 angka haa hebat giler!

Smpi la ke hari ini sy masih setia bersama shaklee sbb produknya yg sgt bgus, byk beri kesan positif pd diri sy. Siap ada landmark study utk uji keberkesanan produk ni.

Pendek cite takde sapa pun yg paksa sy join ahli, atas kerelaan sndri. Nampak tak yg shaklee ni berpotensi tinggi smpi bkn org yg approach sy, sy yg cari shaklee!

Sy ingt lg camne sy drive sorang-sorang ke shaklee empire gallery [HQ lama sblm shaklee pindah ke pinnacle sunway] utk daftar ahli bersama upline sy waktu tu.

Bila fikir balik gigihnya sy, "ni aku ke?"

Jom daftar ahli, taip 'daftar ahli' kt ruangan komen sekiranya anda nak jadi ahli.


Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

Gadjet Impian Untuk Bisnes Shaklee Saya

Huawei P9 Plus atau Iphone 7 Plus? 
Mana satu nak pilih? Sebab dua-dua best!
Rasa nak dua-dua bole? Hahaha [gelak tamak]
Saya memana pun okeh sebenarnya. Sebab skrg kalau nak taip entry blog ke nak edit gambar ke semua guna smartphone. Jarang dah guna laptop. 
Cuma baru ni adik bongsu saya ada bagitau pasal iphone7 sambil tunjuk review dari youtube. Yang sangat menarik minat saya adalah kualiti rakaman video. Haihhh bila tengok rasa wowww! Cantik giler gambar dia.
Memandangkan saya ada terfikir untuk hasilkan video sendiri makanya saya perlukan phone yang bole hasilkan gambar yang cantik supaya wajah saya nampak lawa tanpa cela. Haa gitteew! 
Tapi tak nak lawa di gambo je kalau bole nak lawa bebetul. Kebetulan pulak bulan ni promo Collagen Powder haa akak dah rembat 2 kotak tau siap Vivix dan Vit C skali. Bila kulit i flawless sila jangan jeles, buat rugi ja. Why not u pun beli then kita lawa sesama. Lebih afdal gitteww.
So berbalik pada smartphone tadi mana satu pilihan hati?
Rasa nak beli I…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…