Friday, September 16, 2016

Pengakuan Jujur Bagaimana Saya Terjebak Dalam Shaklee

Sy nk cite camne sy bole terjebak dalam Shaklee. Rasanya sy x penah nk cite full pasal ni. Awalnya sy kenal shaklee lepas bersalin afif tahun 2011.

Time tu saja gatal-gatal amik utk tambah susu.  yg introduce kat sy, dan dia jugak la yg tlg orderkan. Mmg mujarab la 1st time amik dah mula nyut-nyut tandanya susu dah penuh so try pam dpt la 5oz. Tp sy mkn kejap je sbb mak bantah mkn shaklee katanya tak bagus. Produk ntah apa-apa. Kita bila dgr mak ckp camtu akur je la.

Tahun 2012 sy lahirkan nisa. Nisa bby prem, mmg kna penjagaan yg teliti. Bila tgk poster kat hospital kata 'susu ibu terbaik utk bayi anda'. Sy trus cuba menyusukan nisa. Alhamdulillah smpi dia 9 bulan dpt merasa susu bdn. Time ni la sy try amik shaklee semula.

Sblm consume shaklee, sy mkn ubt doc domperidone utk tmbh susu. Mmg la berkesan tp sy slalu sakit kepala. Maybe kesan sampingan dr ubt tu. So sy bc dlm KIM mengenai pcos dan penyusuan ibu melalui blog upline trus sy pm beliau.

So bila baca ni korang perasan tak yg sy lgsung x mention shaklee ni MLM? Sbb sy sndri pun x tau pd mulanya. Yg sy tau shaklee ni vitamin.

Smpi la satu tahap sy join ahli baru la sy sedar shaklee ni juga MLM. Mula-mula sy ingt shaklee ni sama je dgn MLM lain. Rupanya tak langsung, shaklee lain dr yg lain. Yg sy perasan shaklee lebih kekeluargaan which is good la utk mak-mak yg nak bisnes. Mak yg kendong anak boleh buat sales 4-5 angka haa hebat giler!

Smpi la ke hari ini sy masih setia bersama shaklee sbb produknya yg sgt bgus, byk beri kesan positif pd diri sy. Siap ada landmark study utk uji keberkesanan produk ni.

Pendek cite takde sapa pun yg paksa sy join ahli, atas kerelaan sndri. Nampak tak yg shaklee ni berpotensi tinggi smpi bkn org yg approach sy, sy yg cari shaklee!

Sy ingt lg camne sy drive sorang-sorang ke shaklee empire gallery [HQ lama sblm shaklee pindah ke pinnacle sunway] utk daftar ahli bersama upline sy waktu tu.

Bila fikir balik gigihnya sy, "ni aku ke?"

Jom daftar ahli, taip 'daftar ahli' kt ruangan komen sekiranya anda nak jadi ahli.