Friday, September 16, 2016

Tips Uruskan Bisnes Shaklee Walaupun Sibuk Bekerja

Okay hari ni sy nk kongsikan tips uruskan bisnes walaupun sibuk dengan kerja rumah atau pejabat.

Mesti kat lua sana tu ramai mak-mak yg bekerjaya tp dlm msa yg sama buat bisnes. Betul tak?

Jom kita tengok beberapa tipsnya.

√ Susun jadual dan buat to-do-list

√ Gunakan apps mcm hootsuite atau buffer utk update status dlm fb, page, instagram siap bole set time lagi. Biasanya sy buat ikut mcm 5 waktu solat. So boleh dpt 5x post kua kat fb.

√ Gunakan apps evernote utk draft entry blog. Haa mudahkan. Dah siap bole paste je kt blog.

√ Siapkan kerja rumah bila semua anak-anak dah tido.

√ Basuh baju hari-hari, jgn biarkan baju berlonggok

√ Bab masak plak, sediakan bahan masakan masa hari minggu. Kisar siap-siap cili, bawang utk mudahkan kerja-kerja menumis. Senang nak masak nanti main campak je dlm kuali pastu tadaaa siap dah.

Utk ikan, ayam pun cuci bersih-bersih pastu masuk dlm bekas kecik-kecik.


Okay tu je kot tipsnya. Klu korang ada nak tambah bole masuk dlm ruang komen. Bole share sesama. Sharing is caring.