Skip to main content

Kenapa Perlu Detox Dengan Set Detox Shaklee

Detox? Apa tu?

Dulu apa yang saya faham detox tu kena tampal patch kat tapak kaki nanti toksin kumpul kat situ so bdn kita dah bebas toksin. Lepas tu minum air detox, kemudian ada yang buat rendam kaki pastu air terus jadi keruh. Tapi sebenarnya detox ni bukan boleh simply-simply buat camtu je. 

Kalau artis-artis atau orang ada-ada ni dorang buat colon cleanse untuk detox. Tapi kos nak buat colon cleanse ni mahal sangat. Saya pernah tengok dekat salah satu hospital swasta di Klang, kosnya mencecah ribuan ringgit. Whoaaaa~!

So apa pentingnya detox ni?

Okay cuba korang bayangkan sistem paip. Hari-hari korang basuh pinggan yang ada sisa makanan, minyak dan sebagainya. Dalam masa beberapa bulan tiba-tiba sinki tersumbat. Bila korang bersihkan makk ai banyaknye keladak dan minyak-minyak. Euwww geli kan? So macam tu la dengan perut kita, makanan yang korang makan setiap hari selama 30 tahun contohnya. Kalau ada yang tak dinyahtinjakan betul-betul mesti ada sisa keladak-keladak mak nenek dalam perut tu betul tak? 

Ditambah pulak dengan persekitaran yang semakin tercemar serta pemakanan yang tidak sihat, bahan pengawet, bahan kimia dan logam berat. Semuanya penyumbang terbesar berlakunya pendedahan toksin kepada tubuh korang.

Akibatnya korang akan rasa stress, kulit berjerawat, selalu rasa lesu, kurang bertenaga, sakit kepala, alahan serta ekzema, radang kulit dan mudah dijangkiti penyakit. Semua simptom ni menunjukkan tubuh korang mempunyai kadar toksin yang tinggi.

So kalau korang rasa korang ada tanda-tanda camni patut tak korang men-detox-kan diri?

Shaklee telah menjalankan program detox mulai April 2016 yang lalu dan ramai yang telah menjalani program detox tersebut. Antara Set Detox Shaklee yang dicadangkan adalah Alfalfa, Herblax, Peppermint-Ginger Plus, DTX Complex dan Vivix. 

Sebab kenapa korang perlukan detox :-

1. Bertenaga!
2. Kulit cantik berseri
3. Badan semakin sihat dan fit
4. Penghadaman lebih baik
5. Melegakan perut kembung dan bergas

Tapi tapi tapi! program detox ni bukan semata-mata bergantung kepada produk tau. Cara pemakanan pun memainkan peranan. Ramai yang join program detox ni, hasilnya sangat amazing! Nak tau lebih lanjut tentang program detox shaklee yang unique dan exclusive?

Korang patut cuba tau. Kalau sayangkan diri pm saya lekas. Saya akan guide anda bagaimana untuk detox dengan betul beserta meal plan.

Sekarang tau sebelum toksin bermaharaja lela.





Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…