Skip to main content

4 Sebab Untuk Bisnes Online Saat Ekonomi Sekarang

Semakin lama ekonomi Malaysia semakin merundum. Tambahan dengan kenaikan harga barang, minyak dan sebagainya ramai yang mengadu dan mengeluh. 

Sama la dengan saya, bila dah beranak tiga ni macam-macam keperluan anak perlu disediakan. Daripada mengeluh elok la kita lakukan sesuatu untuk menjana pendapatan. Jadi kenapa saya memilih Bisnes Shaklee sebagai Bisnes Online ketika ini?

4 Sebab Untuk Bisnes Online Saat Ekonomi Sekarang.


Kos Yang Rendah

#1 Kos yang rendah

Saat ekonomi merundum duit pun ada takde je kan tak mungkin saya nak sewa kedai betul tak? Nak mulakan sebuah bisnes dengan zero poket memang berbaloi buat bisnes online. Tak perlu sewa kedai, bayar utilities bill, buat pinjaman bank dan sebagainya. Bahkan takyah ada pekerja pun. Kita lah bos dan kita lah pekerja.


Bisnes Online Fleksibel

#2 Fleksibel

Tak kira masa dan tempat!

Bisnes online ni keje tak kira masa, memang fleksibel. Even hari cuti pun masih boleh bekerja tanpa abaikan anak-anak. Sedangkan waktu saya berada di kampung, orang boleh call untuk order Vivix. Asalkan ada akses internet di mana-mana bisnes boleh dilakukan.


Pelanggan Dari Beberapa Pelusuk Dunia

#3 Pelanggan dari beberapa pelusuk dunia.

Bila kedai maya kita mula dikenali ramai tak kiralah melalui facebook, instagram, blog dan sebagainya akan ada orang dari seberang mau nanya tentang produk. Bisnes kita semakin luas dan berkembang.


Kos Marketing Murah

#4 Kos marketing murah

Dengan adanya media sosial maka kos marketing menjadi lebih murah. Contohnya facebook, takyah kua duit banyak untuk buat iklan boleh promote produk dengan percuma je. Janji kena rajin.

Sebab kos yang murah, mudah, fleksibel dan global kita kena mula berjinak-jinak dari sekarang. Seeloknya anak-anak muda kerana akan datang mereka akan lebih matang dan berani kerana telah mempunyai pengalaman dalam meng-handle bisnes online. Hasilnya bila berjinak dari awal memang lumayan.


Nak join shaklee? Jom klik link disini.




Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…