Skip to main content

Buang Parasit Dalam Badan Dengan Set Detox Shaklee

Penah tak masa kecik korang makan ubat cacing? Sape tak penah makan tu lagi haru.
Yang penah makan tu jangan ingat dah besar dalam perut takde cacing. Ekceli kita semua ni ada tau dan bukan dalam usus je tapi dalam organ badan kita pun ada. Euwwww~!!!!!!!
Kakak ngeri tengok cacing banyak dalam usus!
Kita panggil cacing ni parasit. Parasit tu ape?
Parasit adalah organisma yg menumpang pada perumah dan dapat makanan dan perlindungan daripada perumah dan dalam masa yang sama merosakkan perumah. Aikk pening lak kan nak faham.
Ok mcm kwn ko baik dgn ko dia bagi tumpang uma, makan bagai tapi dlm masa yg sama ko tikam belakang dia. Haa kira parasit la kan?
Tapi camne parasit ni bole masuk dlm badan? Adakah kita makan dia? Mmg kita takkan perasan dan kita takkan tau berapa byk jumlah parasit yg masuk dlm badan.
Kalau kita tak buang dia dalam badan apa jadi kat badan kita? Banyangkan setiap fullmoon dia membiak dan kita tak sedar pun! Eiii gelinya banyak tul cacing dalam badan!
So camne kita nak buang dia?
Dengan set detox shaklee.
1. Nutriferon mengandungi bahan-bahan seperti biji labu yang boleh menyingkirkan parasit dismping meningkatkan sistem imun badan
2. DTX complex mengandungi thistle yang juga musuh parasit dan merupakan agen detoks hati
3. Garlic complex juga musuh parasit
4. Herblax membantu membersihkan usus, membuang kerak sekitar usus dan sekaligus menyingkirkan parasit
5. Alfalfa merupakan agen detoks yang bagus, ia akan bantu badan menyingkirkan parasit dan toksin dari dalam badan
6. Vivix agen antioksidan yang akan mengembalikan tenaga dan menyokong kesihatan sepanjang proses detoks
Haa acane? Nak biarkan cacing kerawit bersarang dalam badan ke?

Popular posts from this blog

Definisi Berpantang Untuk Wanita Selepas Bersalin

Apa yang dimaksudkan dengan berpantang?


Menurut kamus Dewan Bahasa Edisi ketiga, berpantang bermaksud sesuatu yang dilarang dilakukan mengikut adat dan kepercayaan. Bagi wanita yang baru melahirkan anak, mereka dilarang melakukan perkara atau memakan sesuatu sehingga tamat tempoh berpantang iaitu selama 44 hari. Meskipun terdapat satu pihak iaitu pakar perubatan yang tidak bersetuju dengan amalan pantang larang ini, namun ia telah menjadi kepercayaan dan ikutan masyarakat Melayu sejak turun temurun lagi.
Berpantang secara alami tidak akan memudaratkan jika tidak diamalkan secara keterlaluan. Hakikatnya tempoh berpantang itu sendiri adalah proses pemulihan dan emosi ibu. Seelok-eloknya amalan ini haruslah tidak bertentangan dengan kaedah rawatan moden. Kebiasaannya tempoh bersalin adalah selama 44 hari. Namun ada pihak yang melanjutkan tempoh berpantang sehingga 100 hari untuk tidak bersama suami demi kebaikan jangka panjang.
Selain itu, amalan berpantang ini adalah untuk memastikan badan…

5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat

Semalam saya tanya hubby, "nak makan apa malam ni?".
Dia jawab "makan apa yang ada je".
"Jom makan luar nak?" Kata saya.
"Takyah lah!"
"Ehh nape? Saya lapar ni"
"Jimat! Awak kan bole masak"
Ekkk!! [terkono den sebijik-sebijik] Dalam hati saya, ehh duit ada nak jimat cermat plak. Kenapa perlu berjimat cermat? Zaman la ni semuanya duit. No money no talk!
Nak makan duit!
Nak masuk tandas awam duit!
Nak lalu atas jalan kena tol duit!
Nak isi minyak duit!
Semuanya duit. Pening aihh cite pasal duit ni. Nak cari duit pun pening. Ada duit pun pening. So sekarang ni takyah pening-pening, apa kata kita berjimat cermat dan belanjakan apa yang perlu saja. 
Ibarat keperluan vs kehendak. 
5 Sebab Kenapa Kita Perlu Berjimat Cermat.

#1 Digunakan semasa kecemasan
Selalunya kita takkan tau bila hal-hal kecemasan akan berlaku. Kereta rosak ke, tayar pancit ke, eksiden ke. Jadi kena sediakan payung sebelum hujan. Hasil dari pendapatan bulanan kita perlu simp…

Pengalaman Bersalin Yang Sangat Mencabar Dan Cukup Trauma

Alhamdulillah setelah sebulan lebih melahirkan baby amr, saya berkesempatan untuk berkongsi cerita dengan anda-anda semua. Ada yang rindu saya ke? Eceh perasan macam artis pulak. Okay saya bersalinkan baby amr pada 7 Oktober 2015 jam 3.15 am di Hospital Besar Ampuan Rahimah dengan berat 3.5kg secara normal. Baby amr antara anak yang paling besar saya lahirkan berbanding abang dan kakak dia. Tu pun sebab dah overdue seminggu, syiok dia duk dalam perut mama.
Orang kata lain anak lain ragam dia, macam tu jugak saya. Pengalaman melahirkan mereka juga berbeza yang sama hanya sewaktu mengandung. Saya tak pernah alami morning sickness yang saya tau saya akan jadi kuat makan. Haha! Seronok makan masa pregnant ni makan banyak pun orang tak kisah sebab makan untuk dua orang. Tapi kena berpada-pada lah nanti kena macam-macam penyakit baru tau. So far alhamdulillah saya hampir nak GDM [kencing manis ketika mengandung] lagi sikit je lagi, bacaan air gula saya masa tu 7.7 kalau cecah 8 memang menan…